Aankoop nieuwe natuur met opbrengst 2018 Natura Iberica

Ondertekening voor nieuwe grond Faia Brava opbrengt Natura Iberica 2018

Afgelopen jaar wist Natura Iberica voor bijna €10.000,00  aan fondsen te werven voor aankoop van land in Faia Brava. Begin maart bleek een erg interessant stuk land te koop te komen, gelegen tegen de rand van het gebied, aan de zuidoost kant. Antonio Monteiro deed de  onderhandelingen en sloot de  deal op € 8750,00 voor 15 ha land! Het gebied omvat een droog dal met grasland, enkele kurkeiken, een olijfgaard, en verder “Matoral” een landschap met vooral brem en andere kleine struiken.

De overdracht vond plaats op het kantoor van de advocaat Sara Morete, die ook grondtransacties mag begeleiden. Henk had het gelukt net in Figueira te zijn, samen met Kas Burger, een van de sponsoren. Samen waren ze getuige van de transactie. Een paar foto’s willen we jullie niet onthouden!

ATN is reuze blij met de aankoop, met name vanwege de grazige laagte waar de paarden heerlijke kunnen grazen en de olijfgaard.

We danken jullie allemaal hartelijk voor je bijdrage in het afgelopen jaar! Of het nu reguliere sponsoring was, koop van olijfolie, wijn, of kerstpakketten, of een kavel bij de veiling: samen hebben we iets moois kunnen betekenen!

Hartelijk dank!

Namens het bestuur van Natura Iberica