8 mei 2015

Reistips

We zijn geen reisbureau, dus we organiseren geen reizen. Echter willen we wel graag reistips met u delen! Want Faia Brava is het bezoeken waard, maar ook de streek eromheen. Toeristen zijn nog schaars in het gebied, terwijl toerisme wel welkome inkomsten kunnen leveren in de streek. De beste tips:

1. Mogelijkheden in natuurgebied Faia Brava

Via het Portugese ATN (de beheerder van Faia Brava) organiseert u gemakkelijk een bezoek aan het natuurgebied. Het natuurgebied is vrij toegankelijk. Het gebied is groot, dus een bezoek met een gids is wel aan te raden.

IMG_4011 IMG_4047 IMG_5136 IMG_5258IMG_5262

  • 24 uur in Faia Brava: een wandeling door het natuurgebied, slapen op de natuurcamping ín het natuurgebied en de volgende ochtend vroeg op pad birdwatching.
  • Gieren kijken: Soms worden de gieren bijgevoerd. Het is mogelijk om vanuit een schuilplaats dit spektakel van dichtbij te aanschouwen. Duur: 4 uren.
  • Wandeling met gids: door het reservaat, duur: 4 uren.
  • Tour met jeep: vanwege de grote afstanden is het ook mogelijk om met de jeep een groter stuk door het reservaat af te leggen. Een aantal keren wordt er dan gestopt om bijzonderheden te bekijken. Duur: 4 uren. Lees meer hierover op Facebook van ATN.

Al bovengenoemde activiteiten kunt u boeken door contact op te nemen met ATN. Dit doet u door een email (in het Engels) te sturen naar: geral@atnatureza.org. Daarnaast is het ook mogelijk om een op maat gemaakt programma samen met ATN samen te stellen.

2. Bezoektips voor de omgeving

Castelo Rodrigo

Een prachtig, oud kasteeldorpje met een prachtige Bed & Breakfast: Casa de Cisterna en een theehuis met een prachtig terras. De eigenaar van dit B&B is de oprichter van Faia Brava.

IMG_4113

IMG_4109

IMG_4114

IMG_4122

 

 

 

 

 

Archeologisch park en museum van de Côa vallei

Een uniek, modern museum over de archeologische vondsten in de omgeving. Vanuit het museum kunt u een tour maken per jeep naar de opgravingen langs de rivier. Lees meer over Museu do Côa.

IMG_3280IMG_3372 IMG_3292

 

 

 

 

 

Vestigingstadje Almeida

P1000242 P1000245 P1000252 P1000257

Lees hier meer over in het reisverhaal van Niek Meister.

Uitkijkpunt Marofa

IMG_4492Op de bergtop ten oosten van het bergdorp Castelo Rodrigo prijkt een groot Jezus beeld. U kunt de berg opwandelen, wat een flinke klim is, of met veel bochten met de auto of mountainbike naar de top rijden vanwaar u een prachtig ver uitzicht heeft. Bij goed zicht zijn de Spaanse bergen te zien in Oostelijke richting.

 

Wijngaard van Ramos Pinto

Lees hier meer over in het reisverhaal van Henk Smit.

3. Reisverhalen

Enkele reizigers delen hun reisverhalen met u.